Viteza site-ului tău în 2024.

În trecut, standardele privind viteza site-ului roiau în jurul a 3 secunde, dar acum nivelul de referință tinde să se fi îndreptat spre 2 secunde, conform sugestiei lui John Mueller, analist senior al tendințelor webmaster la Google.

Statisticile spun că 77% dintre site-urile web necesită mai mult de 10 secunde pentru a se încărca pe telefoanele mobile cu conexiune 3G, iar pe cele cu conexiune 4G timpul crește la 14 secunde. O întârziere de o secundă a timpilor de încărcare mobilă poate afecta conversiile mobile cu până la 20%.

Pentru versiunea mobilă, Google are un standard și mai ridicat pentru viteza site-urilor. Pentru a rezolva această problemă a introdus Pagini Mobile Accelerate / Accelerated Mobile Pages (AMP), îmbunătățind drastic viteza încărcării site-urilor și făcându-le, astfel, să se încarce aproape instant. În urma introducerii acestei opțiuni, Google a hotărât să claseze site-urile în funcție de viteza de încărcare pe telefoanele mobile.

Programe care pot măsura viteza – cât de rapid se deschide pagina ta de index?

Pentru a vedea care este experiența utilizatorilor pe site-ul nostru, putem face o serie de teste. Care este viteza site-ului tău, așadar? Examinarea detaliată a vitezei site-ului se face simplu, prin utilizarea anumitor programe. Acestea folosesc o serie de indicatori care identifică neconcordanțele. Astfel vom ști cu exactitate care sunt pașii pe care trebuie să îi urmărim pentru a ne îmbunătăți timpul de așteptare pentru încărcarea paginii. Iată, așadar, câteva recomandări:

  • GTmetrix ( http://gtmetrix.com/) » acest program se poate utiliza gratuit, dar recomandăm să se creeze un cont personal (care este disponibil tot gratuit). Cu ajutorul acestuia poți vedea evoluția vitezei site-ului tău, deoarece se creează un istoric. Mai mult, îți oferă oportunitatea de a alege un server cât mai aproape de orașul tău, astfel încât rezultatul să fie corect. În același timp, GTmetrix identifică problemele site-ului, știind ce măsuri trebuie să aplici pentru a îmbunătăți viteza de încărcare a acestuia.
gtmetrix
gtmetrix
  • Pingdom (http://tools.pingdom.com/) » Similar site-ului menționat anterior, Pingdom ajută la măsurarea vitezei site-ului, efectuând o analiză tehnică pe categorii. Astfel, arată instrumentele care au un impact pozitiv asupra vitezei. În același timp, afișează explicațiile necesare pentru îmbunătățirea acesteia.
pingdom tools
pingdom tools
jbconcept performance
jbconcept performance

Dacă în urma acestei analize vei constata că viteza site-ului este scăzută, contactează-ne pentru o consultanță gratuită și oferirea celor mai bune soluții de îmbunătățire.

Ajută viteza de deschidere a site-ului tău la optimizarea SEO?

Absolut. Chiar dacă punem accentul pe experiența vizitatorului, viteza de încărcare a site-ului este un aspect, printre alte celelalte peste cele 250 pe care Google îl ia în considerare în vederea prioritizării pozițiilor pe paginile sale. În ultima vreme și viteza site-ului face parte din algoritmul Google:

“Speed is definitely a ranking factor? YES.” John Mueller, Google 2019

Astfel că în mod cert discutăm și despre o strategie de optimizare SEO, care are un impact major asupra afacerii pe care o promovezi, atât din punct de vedere experiențial pentru utilizator, cât și pentru vizibilitatea pe motoarele de căutare.

Contribuie la experiența pozitivă a utilizatorilor tăi!

În ciuda faptului că ne referim la o strategie SEO, menținerea unei viteze optime de încărcarea a site-urilor ne propulsează spre rezultate satisfăcătoare. Odată cu oferirea experienței plăcute utilizatorilor îți asiguri o rată mare de conversie, care contribuie la construirea clientelei.

Experiența și cunoștințele pe care le deținem este responsabilă de oferirea serviciilor de calitate. Îți suntem alături prin strategii SEO actuale și rezultate optime, astfel încât atât tu, cât și utilizatorii tăi să fie mulțumiți. Înscrie-te acum pentru consultanță gratuită!